656328.jpg
Henkilöt vasemmalta oikealle: Perämies Jan (ei näy kokonaan), maalaisnainen, Teukka, Ossi (lattialla), Psykologi Väyrynen (tyttö takana) ja Teukan äiti (istuttaa kukkia).

Mitä tästä voisikaan sanoa? Erinomainen sovitus ja lahjakkaat näyttelijät.

Ihmiset nauroivat ja minäkin nauroin. Hulvatonta! Olivat keksineet paljon uusia repliikkejä, mutta pysyneet uskollisena juonelle ja henkilöhahmoille.

Jotain kohtauksia oli karsittu tai muuteltu hyvistä syistä. Esim. Perämies Jan ei juossut koko ajan vessassa ja Teukka imu peukkua. Jäätelön syönti olisi ollut hankala toteuttaa kesäisessä teltassa.

Oli erittäin omituisen mukava kokemus nähdä Teukka lavalla ja vieläpä pitää siitä! :) . Ohjaaja Ulla Kaislaranta kertoi esityksen jälkeen yleisölle näytelmän synnystä ja siitä, että käsikirjoitus on peräisin Limingan taidekoulun kolmelta nuorelta kirjoittajalta. Kun hän kysyi, että onko paikalla yhtään kirjoittajista, minä heilutin iloisesti kättä. Kävin kehumassa porukkaa vielä esityksen jälkeen

Esitys kesti kai noin 35 minuuttia. Istuin autossani sen jälkeen ihan ylikierroksilla. Ajelin sitten mutkien kautta kotiin.

Se toinen versio käsikirjoituksesta on siis nimeltään Ookko nää Anu?. Siinä näkökulma on Anun ja hänen henkilöhistoriasta käsin.

Käykää ihmeessä katsomassa nuo näytelmät!

Heidi