Olen täällä Limingassa jo toista päivää. Aikomus ei ollut tulla yöjunalla, mutta minulle ei jäänyt vaihtoehtoja.
Rytmi on hieman sekaisin ja miksi täytyy olla niin helvetin kuumakin. Tiistaina kello yhdeksän aikaan perillä, ensimmäinen kosketus taidekouluun jo linja-autossa. Sipilän Mikael nousee autoon eräältä pysäkiltä Oulussa. Seuraamme liittyy eräs kolmaskin - sama määränpäänä hänelläkin - ja tepsuttelemme opiston alueelle. Minä raahaan raskasta vihreää laukkua. Opistolla heti kärkeen toimistoon Sirkan puheille.
 Käy selväksi, etten asu tänä vuonna Arvolassa vaan asuntola 1:ssä. Kivikoululla odottavat uusi ryhmä, Essi, kylään piipahtanut Paavo ja Essin halaus. Hiostava sää vie voimat ensimmäiseltä päivältä. Kyrvähdän ennen aikojani sängyn päälle neljän aikoihin. Niin paljon tehtävää, toimitettavaa ja niin vähän mielenkiintoa.
 Keskiviikkona Arboretumiin ihan niin kuin viime vuonnakin. Ehtopäivällä luento niin kuin aina keskiviikkoisin. Syömisen jälkeen ja ennen luentoa yllätys. Heidi Rundgren ajaa pihaan!!
 Sinänsä Heidin näkeminen ei ole yllätys. Heidihän on liminkalaisia ja hänen mahdollinen läsnäolonsa taidekoululla on erittäin mahdollista. En vain olisi uskonut näkeväni häntä näin aikaisessa vaiheessa.
 Tähän loppuun vielä pieni vahvistus. Olen todellakin kirjoituslinjalla ainut toisvuotinen. Ryhmä on tänä vuonna hivenen miesvaltaisempi kuin viime vuonna ja tänä vuonna pitäisi linjalla olla peräti 16 opiskelijaa.
 Täten päätän pitkään - 2 kuukautta - velloneen hiljaisuuden. Meillä kotona niin hankalat internet-yhteydet ja siksi tämä yhteydenpito on ollut hankalaa. Olen tainnut kertoa siitä jo aiemminkin.
                                                                                                         Oskari Peltola