Onko siitä tosiaan neljä vuotta?

Neljä vuotta siitä, kun istuimme kivikoulun nahkasohvilla haaveilemassa tai ahdistumassa tai nauramassa tai syrjäytymässä tai ihan mitä vaan! Muistan sen ajan aina siitä, että siellä sain olla oma itseni ensimmäisen kerran ja luvan kanssa.

Minulta on siis ilmestynyt runokokoelma. Siinä on vanhoja tuttuja runoja hiottuna uudelleen ja siinä on myös ihan uusiakin runoja. Kaikki neljän vuoden ajalta. Muutaman runon siemen on ajalta ennen taidekoulua.

Kokoelman nimi on Syntymä. Muistatteko, kun esiinnyin yhtenä kritiikkikeskiviikkona turkkiin sonnustauneena pidellen eebenpuista patsasta? Lausuin runon tirisevästä syntymästä. Nimi tulee siitä runosta.  Sekin on siinä uudelleen hiottuna, lyhennettynä, tiivistettynä.

En löytänyt kustantajaa. Luovutin noin 10 kustantamon jälkeen, ja päätin omakustantaa kokoelman BoD:n kautta. Mieluummin itse kuin jonkin ihan pienen kustantamon kautta. Niin koin parhaaksi. Kirjat painetaan tai oikeastaan tulostetaan Saksassa. Niitä tehdään sitä mukaa kuin niitä tilataan. Omat kappaleeni on juuri saapunut Suomeen. Pian ne ovat Limingassa. Ehkä jo huomenna pitelen kirjaa käsissäni.

Tein kokoelmaan varten omat kotisvut: http://heidirundgren.jimdo.com/

Laitan sinne aina lisää tietoa, kun sitä kertyy. Esimerkiksi arvosteluja.

Kirjaa voi tilata BoD:stä tai Suomalainen.comista tai Levykauppa Äx:stä tai Suurikuu.fi:stä.

Mutta sitä saa minultakin, ja vain minulta siihen saa nimmarin. Laittakaa postia minulle, jos haluatte kokoelman 5 euron hintaan.

Ajattelin myös elvyttää runonlausuntaharrastukseni. Kyllähän sitä kirjaa nyt pitää käydä esittelemässä tilaisuuksissa. Ja julkkaritkin pitää järjestää. 

Tämä on tehnyt hyvää, kun uskalsin ottaa taas yhden uuden askeleen. Olisinhan voinut pitää käsikirjoitusta vuosikausia valmiina laatikossa odottamassa "parempia aikoja".

Nyt kun olen saanut yhden kokoelman käsistä, voin alkaa kirjoittaa seuraavaa.

Älkää unohtako unelmianne.

Hyvää uutta vuotta 2011 kaikille!

HeidiR