Kävin eilen RunoVartissa Nisperossa. Siellä oli Paavo ja pari muuta. Ehdittiin käydä läpi noin 10 runokirjaa. Paavo luki otteita syksyn tuoreista, kotimaisista runokirjoista ja me muut kommentoimme. Mukava, pienimuotoinen tilaisuus kahvin ja pullan merkeissä siis. ;)

Luultavasti tuo vaikutti ratkaisevasti siihen, mitä unta näin viime yönä. Näin nimittäin unta, että sain postista käteeni esikoisrunoteokseni. Luin sitä innolla, mutta kauhistuin! Siellä oli hirvittäviä virheitä. Kustannustoimittaja oli muuttanut runojani omavaltaisesti. Hän oli vaihdellut nimiä ja yksikin runo päättyi seuraavasti:

ship ship ship ship ship paskaa ship ship ship ship

Kustannustoimittajan nimi luki myös kirjan ensi sivuilla, siinä kohtaan missä yleensä kirjan suomentajan nimi on. En vain nyt muista mikä se oli... Joku nuori, itsetietoinen mies.

Olen myös jännittänyt Rakkaudennukkaa-runokilpailun tuloksia. Nyt ne löytyvät täältä. En sijoittunut ja tuskin runoni on mukana antologiassa. Eivät ole ainakaan ilmoittaneet.

Siellä on voittajarunotkin luettavana. Jaa, tuollaisilla runoillako sitä voittaa näitä runokilpailuja? Hmmm.... Mieluummin kirjoitan omaan, nykyiseen tyyliini.

HeidiR