Otsikko viittaa siis etsityn sotarikollisen Radovan Karadzicin äskettäiseen pidätykseen entisessä Jugoslaviassa. Pinttyneen tapani mukaan luin sujuvasti väärin erään lehtikirjoituksen. Vaihtoehtoparta. Melkein kuin Batistini-parta. Oikeasti siinä luki vaihtoehtoparantaja.

 Kuvitelkaa, yksi maailman etsityimmistä miehistä - oikea murhakäskyjen antaja - löytyy ja muistuttaa hippikylän seremoniamestaria. Minusta hän näytti kuvissa varsin inhimilliseltä ellei jopa sympaattiselta. Suuruuden, vai pitäisikö sanoa julmuuden päivinään, hänen kerrotaan olleen ylimielinen ja turhamainen ja eritoten se oli näkynyt hänen kampauksissaan. Ei se ole ihme, että hän on ammatiltaan psykiatri. Hänellä on siitä oikein paperit ja Amerikasta asti. Sen sijaan on suurempi ihmetyksen aihe mielestäni on, että hän lisäksi runoilija ja lastenkirjailija.-                                                                                                                                   

 Niin niin, olihan se Aatukin kuvataiteilija ja kirjoitti yhden kirjankin kun oli posessa. Ja Aatu väitetään myös perustaneen paskahuusiinsa pienkirjaston jossa oli sitä peruskamaa: Goethea, Nietzschseä, Hegeliä ja muita. Stalin kirjoitti itse oman elämänkertansa. Mutta millaisia ovat Karadzicin lastenkirjat. Niitä on kuulemma oikein julkaistu, ei tiettävästi kuitenkaan suomennettu.

 Etsityillä ihmisillä on usein parta. Saddam Husseinilla oli. Karadzic (vaikeita nämä eteläslaavilaiset nimet kirjoittaa) löytyi hippihenkisenä joulupukkina, Osama bin Ladenilla, joka on yhä teillä tietymättömillä, on myös pienimuotoinen pölyharja.

Myös allekirjoittaneella tuppaa partakone jäädä usein pitkäaikaistyöttömäksi. Voi olla, että kun minä pitkän pitkän ajan päästä taas jostain ilmestyn, niin miltähän vaan minäkin näytän.

Toivottavasti se ilmestyminen ei tapahdu Haagissa.

                                                                           Uuno Hiukka Koskella Tl 23.7.2008